De beste verktøyene for musikkprodusenter

Innlegget er sponset

Et produksjonsmiljø er et sted hvor alt utstyret er satt opp og klart til bruk. Miljøet inkluderer studio, instrumenter, mikrofoner og annet utstyr du trenger for å produsere musikk.

Det finnes mange forskjellige typer produksjonsmiljøer, inkludert hjemmestudioer med begrensede ressurser, profesjonelle studioer med avansert utstyr og liveopptredenmiljøer som er satt opp for liveopptredener.

Videre i artikkelen ser vi på de forskjellige verktøyene en musikkprodusent bør ha.

Beste hodetelefoner for opptak

Hodetelefoner er en viktig del av ethvert opptaksoppsett. De lar brukeren overvåke lyden som fanges opp av mikrofonen, og kan også gi en referansemiks av de ulike lydkildene i rommet.

De beste hodetelefonene for opptak er de som er komfortable, gir god isolasjon og har en flat frekvensrespons slik at de ikke farger lyden. Prisene på gode hodetelefoner varier, men du må være klar for å legge av en liten slunt for å investere i dette.

Det anbefales å ta en tur innom din lokale musikkbutikk, og prøve forskjellige hodetelefoner for å finne en som følger overnevnte kriterier.

Klikk her for å lese mer om de beste hodetelefonene for opptak.

Lytteenheter for å mikse lyd

Studiomonitorer er høyttalere som brukes i opptaks- og lydteknologiprosessen. De er designet for å produsere nøyaktig lydgjengivelse, med flat frekvensrespons. De lar lydingeniører oppnå ønsket miksbalanse for sine klienter.

Overvåking er en viktig del av blandingsprosessen. Det hjelper ingeniøren til å sørge for at de får en riktig balanse av frekvenser, for å produsere en godt klingende miks for alle prosjekter. Hvis du bruker vanlige høyttalere, vil du ikke klare å mikse like presist.

Les om studiomonitorer her.

MIDI-kontrollere

MIDI-tastaturkontrolleren har vært en bærebjelke i musikkindustrien i flere tiår. De brukes med personlige datamaskiner og lydsynthesizere for å produsere musikk elektronisk. Selve keyboardet er designet for å ha flere rader med tangenter som hver tilsvarer et annet musikkinstrument, som piano eller trommer, mens kontrolleren sender signaler som samsvarer med det som spilles på keyboardet.

De er svært programmerbare, da det ikke er MIDI-kontrolleren som genererer lydene, men datamaskinen den er koblet til. Dette gjør det enklere å designe egne lyder i en DAW, for å så bruke kontrolleren til å spille inn noter, chords osv.

Les mer om MIDI-kontrollere her.

Det kan bli dyrt å handle inn verktøy

Siden det fort kan bli en dyr affære å kjøpe de riktige kvalitetsverktøyene til studioet ditt, er det noen alternativer for deg. Du kan bruke den vanligste måten å få råd på, som rett og slett er å spare penger over tid.

Dette er ikke noe de fleste ønsker, da det kan ta veldig lang tid mens man må legge mye krefter på å kontrollere impulsiviteten. En enklere og tidsbesparende måte er å ta opp et mindre lån for å finansiere studioet, eller de viktigste verktøyene.

Hvis du ønsker å se de beste forbrukslån på dagen, gjerne klikk her!