Bil og finansiering

Biltur

Finn drømmebilen din i dag og gjør deg klar for din neste reise. De fleste eier en eller flere biler fordi det er så kjekt å reise på tur med bil. Har du noen gang vært på en fottur uten å ha bil? Da blir det fort litt kronglete. Du må nok komme deg til en buss eller et tog. Reiser du med toget så vil det være ganske behagelig. Du kan gå og du kan bevege deg på toget. Det er praktisk. Da får du trukket godt på bena. Når du tar bussen er ikke dette like lett. Du blir ofte presset inn i litt trange seter og sakte, men sikkert, snor deg frem til stedet du skal.

Har du bil, eller leier en bil, kan du fint ta deg den tiden du trenger. Ingen rutetabeller eller avgangstider som må følges. Regner det eller er det dårlig vær kan du endre reiseruten uten problem. Kommer for sent frem kan du også sove i ganske mange biler, litt avhengig av hva slags type bil det er.

Finansiering og verdifall

Det finnes flere typer bilfinansiering. En måte å kjøpe seg bil på er å finne beste billån og bruke lånet til å betale for bilen. Du kan også lease en bil ved å snakke med en bilforhandler. Her er det mange måter å komme seg unna selve bilen på. En av de aller beste måtene er nettopp dette. Du leaser og leverer tilbake etter et visst antall år. Synes du at det også blir litt irriterende kan du også leie på enda kortere basis. Leieprisene har blitt så gode at det lønner seg ofte å leie fra selskaper som kjører prisen for 30 dagers leie og lengre.

Verdifall er et stort problem og en viktig del av bileie. Eier du en bil må du passe på at du betaler ned lånet, om den er lånefinansiert, raskere enn verdien faller på bilen. Betaler du ned over lengre tid enn verdifallet kan du havne i en situasjon hvor du har et lån på en bil som er høyere enn verdien på bilen.

Pant og sikkerhet

Når du tar opp et billån må du også gi noe for å sikre bankens interesse videre. Her må banken legge noe på bordet og du må legge noen på bordet. Det du kan legge på bordet er noe du eier. Dette gjelder vanligvis sikkerhet på en eller annen måte. Kjøper du en bil eier du bilen. Når du kjøper den og eierskapet mottas kan du samtidig, men før du fysisk får bilen, gi banken pant i bilen slik at de får sine penger før noen andre gjør det. En av de beste måtene å få til noe på der er gjennom banken. De order dette for kjøper og selger, og passer veldig godt på at de får akkurat det de skal få.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *